Motherhood

Пет работи кои добрите партнери си ги кажуваат еден на друг

Ова се неколку фрази кои брачните партнери би требало да си ги кажуваат за да успее бракот.

Во ова сме заедно

Бракот е полн со осуди. Не дозволувајте осудите да ја надвладеат љубовта. Сепак бракот е заедница во која брачните партнери заеднички треба да ги поднесуваат успесите и поразите.

Ова го правиш подобро од мене

Наместо критики и незадоволство, може да си кажете и по некој комплимент. Тоа ќе ја подобри енергијата помеѓу вас.

Лут сум

Луѓето често си кажуваат еден на друг дека не се лути само за да ја избегнат кавгата, а всушност се бесни и тоа ќе го кажат на многу поболен начин. Ако сте лути следниот пат кажете го тоа јасно и гласно, можеби партнерот ќе ви помогне да ја надминете лутината.

Те молам кажи ми што се случува

Ова е најдобриот начин да допрете до партнерот и да го “натерате “ да ви каже што ве мачи. Тоа ќе му даде до знаење на партнерот дека сте присутни и дека вас навистина ве интересира како му е на него.

Се што имате да си кажете, кажете си во лице

Во ова модерно време многу важни настани, информации и чувства се кажуваат преку порака, на телефон, но никако во лице. Читањето на “Жал ми е што си тажна” на екранчето од мобилниот го нема истиот ефект како кога би кажале и би ја прегрнале.

Напиши коментар