Убавина

Пијалоци кои и годат на косата

Пред да се појават најразличнитесредства за нега на косата жените биле многу снаодливи, па ефектот го постигнувале на природен начин.

Бреза

За сјајна и свиленкаста коса, по миењето посипете ја со чај од листови од бреза.

Липа

Ако косата ви е испукана и исушена од фенирање направете чај од липа и со него мијте ја косата.

Пиво

Посипете ја мократа коса со пиво, ќе ви биде сјајна како никогаш до сега.

Коприва

Чајот од коприва ја спречува појавата на првут, а во исто време и го спречува опаѓањето на косата.

Напиши коментар