Art & Crafts

Плетенки – пет нови и интересни начини !!!

Плетенките оваа пролет се вистински хит. Пред Вас се пет интересни плетенки… кои ќе Ви одземат малку време но со сигурност ќе го освежат вашиот изглед и Вие дефинитивно ќе бидете задоволни и забележани.

Техниките на правење плетенки се едноставни, а можете ги носите во секакви прилики… доколку не успеете од прв пат да ја направите плетенката не се откажувајте !!!

1.За средно долга коса со шишки

Шишките оставете ги на своето место, косата исчешлајте ја на една страна и земете го првиот прамен до шишките …

2. Цик – цак плетенка

Исчешлајте ја косата на страна и поделете ја на 3 еднакви прамени…

3. Едноставна плетенка на страна

Добро исчешлајте ја косата, плетенката почнува да се плете од горниот десен дел на главата…

4. Испреплетена плетенка на двете страни на главата

5. Плетенка на страна

Косата треба да биде убаво исчешлана. Доколку имате шишки оставете ги пуштени …

Напиши коментар