Дестинации

Плитвички Езера –Природни богатства на Хрватска

Плитвичките Езера се прогласени за Национален Парк во 1946 година. Реката Корана формира 20 езера, поврзани со многубројни брзаци и водопади. Ова е едно од најубавите природни богатства на Хрватска кое верувајте вреди да се посети и да се ужива во таа природна убавина и лавиринт од водопади.

Напиши коментар