Дестинации

Погледнете го најубавиот пејзаж во светот …

Овој пат како дестинација го избравме најубавиот пејзаж во светот, кој се наоѓа во калифорнискиот град Карлсбад.

Зошто е најубав ? Зошто прецизната рака на природата, на совршен начин на ова место создала “ цветен ќилим “, долг неколку киломтери. Ова место би било совршено за венчавка или семеен одмор.

Не случајно оваа импресивна убавина е една од најатрактивните и најпосетувани туристички дестинации во Калифорнија. Сезоната трае од 1ви Март до 13ти Мај, а километарските полиња со цвеќиња за посетителите се отворени секој ден од девет наутро до шест попладне.

Овде ќе се чувствувате најсреќни на свет. Овде, монотонијата, ќе биде само фикција, а Вашите очи ќе Ви бидат благодарни што сте им го овозможиле најубавиот пејзаж на светот !

Напиши коментар