Дестинации

Поинакво доживување за вистински одмор

Архитектот Џејмс Лоу, кој ја предводи фирма James Law Cybertecture International, направи 30-катна кула за индискиот град Мумбаи со посебна, и навидум опасна, маркантна карактеристика: приватни базени за секој од балконите. Секоја од единиците на зградата, организирани во облик на ом симбол,  има стаклени ѕидови на базенот кој  се шири надвор од работ на балконот. На небесниот базен е направено од порано, најпознатиот на Moshe Safdie дизајниран од „Marina Bay Sands“ хотел во Сингапур, каде што на работ на бесконечност базен се излива кон палуба за набљудување само еден кат подолу.

Напиши коментар