Убавина

Полни усни во 5 чекори

Ако природата не ве наградила со полни, сензуални усни, тоа можете да го решите, па макар и само на една вечер. Еве како!

  1. За почеток на усните нанесете пудра во прав и пуштете малку да постои.
  2. Земете моливче за уста со природната боја на усните и исцртајте по рабовите. Внимавајте да не е потемна нијанса бидејќи тоа одамна веќе не е во мода. Земете четка за усни и лесно поминете по линиите на устата.
  3. Нанесете кармин во пастелна нијанса, благо розов или во боја на вашите усни.
  4. На средина на усните нанесете сјај во беж или розова боја.
  5. Сјај во потемна нијанса нанесете на краевите на усните.

Со сензуални и полни усни можете да тргнете во ноќен лов. Секако, кога ќе ги нагласите усните, внимавајте истото да не го сторите со очите и да не претерате. Умерената шминка секогаш изгледа посекси!

 

Напиши коментар