ШоуБиз

Поранешниот сопруг на Whitney нема да добие ни цент!

Во јавност и понатаму се појавуваат нови детаљи од животот на неодамна починатата Whitney Houston. Според предбрачниот договор што го потишале со Bobby Brown на 17 април 1992 година, се што заработила Whitney за време на бракот ѝ припаѓа само неа. Bobby би наследил нешто само ако Whitney нарочно му оставила нешто во тестаментот.

Бидејќи ова не се случило, очигледно цело богатство на пејачката ѝ припаѓа на ќерката Bobby Christina. Во истиот договор и двајцата сопружници се откажале од алиментација во случај на развод. Сега Brown најверојатно сака да се зближи со ќерката со цел да извлече некоја пара од наследството со кое таа се стекна.

Поради тоа, семејството на Whitney не сака тие двајца да се гледаат, за Bobby да не ја расипе ќерката како што стори еднаш и со мајката.

Напиши коментар