Керозин

Porsche Panamera Coupe

Како и кај Panamera, купе верзијата (нашиот извор изјави дека и soft-top кабрио верзија е исто така можна, но апсолутно не hard-top) ќе биде придвижувана од нормално аспириран 4,8-литарски турбо V-8 мотор. Очекувајте доста повеќе од 400 кс од стандардниот мотор, заедно со повеќе од 500 кс од турбо моторот кога и ако купе верзијата на Panamera оди во продажба, најверојатно до 2013 година. Порше 7-степен менувач со двојна спојка (PDK) ќе се најде во стандардниот пакет. И за разлика од стариот 928, очекуваме купе верзијата на Panamera да биде достапна со погон на сите тркала.

Напиши коментар