Убавина

Поубави во еден чекор!!! Со новата Rockabilly фризура

Враќањето на rockabilly стилот е присутно на пистите во облик на инспирација и за модните парчиња, но и за фризурите. Ретро инспирациите од 30те и од 50те  се присутни кај многу дизајнери.

Враќањето го покажа и Jeremy Scott кој ја искористи класичната rockabilly фризура во пропорција со твист. Така се создаде и Country Barbie комбинацијата, која ќе ја фасцинира секоја трендсетерка. Од друга страна пак, Proenza Schouler исто така зеде инспирација од 50те и тоа препознатливиот Елвис изглед и направи мали промени кои доведоа до ИН изглед кој ќе биде актуелен оваа Пролет.

 

Напиши коментар