Здраво тело

Повеќе протеини, помалку килограми

Премалку протеини во вашата исхрана прави да се чувствувате гладни, па посегнувате по разни грицки, покажува меѓународното истражување.

Кога повеќе од просечната количина на внесена храна е месо, риба, јајца, ореви, млеко и млечни производи, вашата килажа ќе биде помала отколку да ги избегнувате овие намирници.

Луѓето кои јадат помала количина на протеини се посегнуваат по друга храна која не дава ситост и многу набрзо се повторно гладни.

Затоа нитриционистите советуваат, оние кои сакаат да ја намалат килажата своето мени нека го сведат на протеинска храна.

Напиши коментар