Убавина

Празнична фризура во домашни услови

За оние од вас кои од било која причина решиле својата празнична фризура да си ја направат сами, еве една феноменална идеа.

 

Прво, овој период неверојатно добро стои кога косата е брановидно извиткана од половината надолу. Таков ефект можете да постигнете со фигаро или виклери. При тоа ќе ја виткате косата не од корен, туку од половината надолу и откако ќе ги извиткате сите прамени испрскајте со лак.

 

За да придадете свечан изглед на фризурата најдобро е да додадете некој штосен аксесоар за коса и вашата празнична фризура е готова.

 

Можете да изберете дали ќе ја носите пуштена или прибрана во лабава пунџа. Како и да е оваа фризура е мошне актуелна и можете да сте сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор.

 

Напиши коментар