Дестинации

Preikestolen . Preachers Rock – карпите со фантастичен поглед и поинаква убавина

Потребата која се јавува рефлексивно, можете да ја надоместите подоцна… Но, инстинктивната потреба, која од Вас бара „ храна во вид на адреналин “ и “„задоволство кое може да го овозможи само висината, која прави да бидете сé поблиску до небото“…

Тие мора да се задоволат на вистински начин.

Preikestolen или Prekestolen е дестинацијата кон која треба да се упатите, доколку во Вас, го слушнете гласот на потребата за нешто поразлично. Preacher’s Pulpit или Pulpit Rock е името на необичното место, кое е позната туристичка атракција во Норвешка.а кое локалните жители го нарекуваат Hyvlatonna. Необичните карпи имаат фантастичен поглед и висина од дури 604 метри.

За време на Лето, оваа локација ја посетуваат, верувале или не, повеќе од 130.000 туристи, што, ќе се согласите дека ги прави овие карпи, најпопуларни во светот…

Напиши коментар