Мода

Прекрасни изданија од пролетната колекција на PRADA

Ретрото навистина е инспирација за повеќето модни брендови оваа Пролет. Така и PRADA, овој пат се реши да ја обои Пролетта во аурата на ’50те…Атмосферата на старите времиња во која стилот и женственоста биле врвна категорија, ги препозна и ги препорачува PRADA, за претстојната сезона…

Модната визија на PRADA е обликувана во реклама која потсетува на ’50те години, а американската приказна fantasy, повторно заживеа, во најновата кампања за сезоната Пролет-Лето. Steven Meisel, преку овековечувањето на моделите Natasha Poly, Ymre Stiekema, Katryn Kruger, Meghan Collison, Elise Crombez te Guinevere van Seenus, претставени како „кукли“ од  кои позираат на старите бензински пумпи…успешно диктира еден новв тренд и гарантира нов boom во името – PRADA.

Девојки, жени, ова се Вашите неколку минути…

Напиши коментар