Art & Crafts

Пресметајте која висина на потпетици е совршена за Вас !!!

Сите знаеме дека потпетиците можат да донесат широк спектар здравствени проблеми, од едноставна болка во стапалата до посериозни, како дегенерација на зглобовите и остеоартритис. Покрај тоа, чевлите со високи потпетици можат да донесат ризик од грчеви, болки во мускулите и ноктите…

Иако тоа го знаеме…не престануваме да ги носиме…

Сепак, лекарите излегоа во пресрет, со пресметки кои би биле во корист на секоја жена. Истите ја откриваат идеалната висина на потпетици за секоја жена. Така, настана и формулата која земајќи во предвид повеќе фактори, како цената или количината на алкохол во крвта,  ја одредуваат висината. Така, параметрите се:

H=Q*(12+(3*S/8))

Каде h е висината на потпетиците, а  s број на чевлите што ги носите, а  Q е социолошкиот фактор, кој ќе го пресметувате според посебна формула

Q= (P*L*(Y+9)) / ((T+1)*(A+1)*(Y+10)*(L+20)

Каде Р е веројатноста дека благодарение на чевлите ќе привлечете личност од спротивниот пол, L е цената, Т е времето кое поминало од моментот кога чевлите биле на врвот од модната индустрија, 0 значи дека се хит, А е количината на алкохол, а У е вашето искуство во носење потпетици, изразено во години.

Пресметајте !!!

Напиши коментар