Убавина

Причината за дебелеење се наоѓа во мозокот

Една нова научна студија откри зошто некои луѓе кои јадат масна храна остануваат слаби, а некои безнадежно се дебелеат.

Истражувањето докажало дека масната храна ги одвојува ќелиите на мозокот од телото и го спречува праќањето на сигналите кои ја даваат наредбата организмот да престане со внесување на храна и да започне со процесот на согорување на енергијата.

Тоа значи дека волјата не вреди кај луѓето кои јадат масна храна, кај нив мозокот не јавува информација дека е доста со внесување на храна.

Затоа не јадете масна храна, оставете го мозокот на функционира правилно.

Напиши коментар