Убавина

Природна помош при слабеење!

Дали сте знаеле дека боровницата може да ви помогне побрзо да ослабете и да согорите дури 73% од телесните масти кога се внесуваат во организмот во поголеми количини?

Вкусните боровинки, покрај тоа се и многу здрави и корисни за вашиот организам бидејки се многу богати со важни витамини и минерали. Но, научниците утврдија дека се премногу ефикасни, во борбата против вишокот на килограми.

Според известувањата на порталот Health Online Zine , боровинките содржат одредени состојки кои го согоруваат вишокот на телесната маснотија. Неодамнешните објавени истражувања на научници од Тексас,покажале дека боровинките можат да согорат дури 73% масти.

Боровнките ги топат масните наслаги, но и спречуваат создавање на нови мастни ткива, што укажува дека можат да направат многу во совладувањето на угоеноста и вишокот на килограмите. Голема улога во тоа имаат, полифенолите, збир на хемиски состојки кои освен во боровницата, присутни се и во други врсти на овоштија како и во зелениот чај.

 

Напиши коментар