ШоуБиз

Продадено Поршето на Bill Gates!

Виенската аукциска куќа „Dorotheum“ го продала спортското возило марка „Porsche“, кое порано било во сопственост на основачот на „Microsoft“ – Bill Gates.

Автомобилот кој Bill Gates го возел во периодот од 1979 до 1980 година била проценет на сума од околу 39.000 до 50.000 евра, но крајниот исход бил малку поразличен од тоа што реално се очекувало.

Најголема сума на аукцијата пријавил еден Германец, кој за моделот „Porsche 911 Turbo“ понудил и платил дури 64.000 евра.

Напиши коментар