ШоуБиз

Првиот јавен говор на Kate Middleton

Војвотката од Кембриџ Kate Middleton го одржала својот прв говор во јавност. Тоа се случило при нејзината посета на детската болница „The Treehouse“во Сафолк. Kate дошла за да им пружи поддршка на децата и младите кои имаат проблеми со здравјето.

Војвотката дошле да ја поздрават повеќе од 600 луѓе, а таа на драго срце се поздравувала со децата и нивните родители.

Во својот говор кој што траел околу три минути, Kate им се заблагодарила на сите кои ѝ направиле чест и дошле да ја видат, а додала и дека се чувствува горда на себе поради тоа што го прави.

–          Единствено ми е жал што и William не можеше да биде присутен во моментов! – изјвила на крајот од говорот.

Напиши коментар