Prison brake

Првиот мобилен – тежок 2кг и по цена од 3995$:)

Најзначајните пронајдоци во последните 50 години

Технологија – Мобилни телефони

Првиот телефон во автомобилите што всушност е претходник на мобилните телефони се појави во седумдесеттите години на минатиот век. Сепак, првиот вистински мобилен телефон беше лансиран во 1983 година. Првиот модел не беше премногу мобилен и подвижен, бидејќи тежеше дури два килограми, а цена изнесуваше 3.995 $.

Напиши коментар