Prison brake

Работа или затвор?

Затвор: седите во ќелија 2×3 метри.

Канцеларија: седите во просторија  2×2 метри.

Затвор: добивате три оброци на ден.

Канцеларија: добивате една пауза за оброк кој морате сами да го платите.

Затвор: ако сте добри ќе добиете слободни денови.

Канцеларија: ако сте добри ќе добиете уште повеќе работа.

Затвор: стражарот ви отвара и затвара врата.

Канцеларија: мора да носите клучеви или картици и сами да си отварате.

Затвор: може да гледате телевизија и да играте игрици.

Канцеларија: ако ве фатат дека гледате телевизија или играте игрици лошо ќе биде за вас и вашата плата.

Затвор: имате сопствено ВЦ.

Канцеларија: имате ВЦ кое го делите со сите колеги и плус нечиста даска од шоља.

Затвор: имате посета од пријатели и роднини.

Канцеларија: нема посети, единствено можете да комуницирате преку телефон.

Затвор: сите трошоци се платени од даночните обврзници, па вие немора ни да работите.

Канцеларија: морате сами да си плаќате се, а плус ви одбиваат за надоместоци, даноци и скратени ви се сите бенефиции.

Затвор: морате да се справувате со садистички настроени управители.

Канцеларија: тука тие се нарекуваат менаџери.

Напиши коментар