Motherhood

Редовниот секс ги зголемува шансите за здраво бебе

Колку повеќе практикувате секс, толку повеќе ги зголемувате шансите да родите здраво бебе, покажуваат најновите студии во областа.

Благодарение на редовниот секс имуниот систем на детето станува поотпорен. Бебето ќе биде здраво со јак имунитет ако родителите имаат редовен секс од 3 до 6 месеци пред зачнувањето без контрацепција. Резултатот е здрава бременост.

 

Напиши коментар