Здраво тело

Револуционерно откритие: Сперма и грејпфрут за подолг живот!

Се докажа дека специјалната супстанција што го продолжува животот ја има само во спермата и во мал број цитруси.

Особено високи концентрации на оваа чудотворна материја наречена спермидин се откриени во грејпфрутот и се разбира во семената течност.

Основната улога на спермидинот е да го активира растот и созревањето на клетките. Тој помага да се неутрализираат опасните отпадоци кои со тек на време се таложат во јадрото на клетката.

Експериментите покажуваат дека еедноклеточните и многуклеточните организми кои растат во подлога збогатена со спермидин живеат 3-4 пати подолго! Револуционерно нели?

Науката препорачува многу повеќе секс…како и честа конзумнација на грејпфрут, со цел да го продолжиме времетраењето на својот животен век.

Според некои прогнози, откако ќе бидат направени неопходните анализи, спермидинот ќе биде вклучен како компонента во лековите.

А дотогаш, ќе го набавуваме на стариот добар начин…

2 Коментари

  1. znaci saka da kaze ili grejpfrut da se jade ili da se konsumira spermata Науката препорачува многу повеќе секс…како и честа конзумнација на грејпфрут, со цел да го продолжиме времетраењето на својот животен век.А дотогаш, ќе го набавуваме на стариот добар начин… mislam jasno e kako 🙂 hahahah

Напиши коментар