ШоуБиз

Richard Burton бил верен со југословенската принцеза Јелисавета?

Принцезата Јелисавета Караџорџевиќ кратко била вереница на славниот холивудски актер Richard Burton. По разводот со Elizabeth Taylor во 1974 година, тој кратко бил верен со Јелисавета. Нивната веридба се случила во септември истата година. Но, таа не можела да го поднесе неговиот голем проблем и голема зависност од алкохол.

Оваа информација ја објавила ќерката на Јелисавета, Катарина Оксенберг. Таа во својата изјава ја споменува својата мајка како силна и добра мајка. Само неколку месеци по нивната разделба тој заврши во болница на лечење, а година дена подоцна повторно и се врати и се ожени со Elizabeth.

Напиши коментар