Prison brake

Сам во Амазонот

Во 1985 година, 22 годишниот британец Бенедикт Ален, тргнал на своето епско патување од 1.000 км низ Амазон. Во еден момент, Бенедикт се нашол пред двајца трагачи по злато кои му ја одземале опремата и водичот, со закани дека ако не им ги даде ќе го убијат.

Со себе успеал само да го поведе верниот пријател кучето Кес. Но, набрзо потоа малото искуство го донело до голем проблем, па залутал во шумата незнаејќи како да го најде излезот. Поминало многу време, а тој немал ни храна ни вода. Тоа го приморало да го убие својот миленик и да го изеде жив. Потоа заболел и од маларија и состојбата значително му се влошила. По 28 дена лутање успеал да го најде излезот во цивилизацијата.

Напиши коментар