Prison brake

Се продаде за 8 минути осум за 106.500.000 долари!

Најскапите предмети продадени на аукција

Picasso – “Акт, зелени лисја и биста“

106.500.000 долари

Беше потребно само осум минути во Сотебиј, за оваа слика на Picasso која е создадена за само еден ден во 1932 година, да достигне рекордна продажна сума некогаш достигната за уметничко дело.

Претходниот рекорд беше држан од страна на скулптурата на Giacometti “Човекот кој оди I”, која беше продадена за 104.300.000 долари.

Напиши коментар