Дестинации

Сејшелите – најубавиот тропски рај на планетата

Сејшелските острови се идеални за оние кои се во потрага по тропскиот рај. Овие острови официјално се нарекуваат Сејшелска Република и имаат свое знаме и грб. Оваа мала република ја сочинуваат 115 острови во Индискиот Океан, кои со својата природна убавина привлекуваат туристи од секој крај на светот.

Беспрекорните песочни плажи од ситен бел песок се протегаат веднаш под падините и бујната вегетација, а водата е светло сина и толку проѕирна што можете од далеку да го видите песочното дно што се простира под површината.

Kaко и да ги замислувате Сејшелите, тешко дека во вашите фантазии се поубави од она што таму ве очекува…

 

Напиши коментар