Убавина

Сензуална ретро шминка

Ретрото е силен бран чие огромно влијание не ја одмина ни сферата на се она што подразбираме под убавина. Модата е исто така под силното влијание на ретрото. И не само тоа, ретро влијанието присуствува во организирањето на венчавки, внатрешното уредување на домот и сл.

Денес конкретно ќе се задржиме на следново: Како сами да направиме ретро шминка?

Еве кои се клучните моменти кај ретро шминката:

бела сенка на горниот капак,

црна очна линија,

руменило,

црвен кармин,

нагласени дебели веѓи,

порцелански блед тен.

Инструкции:

 

 

Напиши коментар