Prison brake

Шерил Сандберг – моќната жена на Google

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Шерил Сандберг

Откако во 2008 година на позицијата заменик директор на Фејсбук дојде од конкурентот Google, Сандберг (41 година) помогна да се зголеми бројот на корисници од 70 милиони на 750 милиони, што претставува 11% од населението на планетата. После магистратурата на Харвард, таа работеше во Министерството за финансии за време на мандатот на Бил Клинтон, по што ја зазеде позицијата заменик претседател на Google.

Напиши коментар