Дестинации

Shikotsu – прекрасни ледени скулптури

Најголемата зимска Јапонска атракција, создадена од магијата на мајката Природа.

Езерото Shikotsu  е мистично место, опкружено со планини сите над 5000 метри и три термални извори кои го полнат езерото со вода. Водата има неверојатна сина боја по која и езерото го добива своето име Shikotsu ( синиот рај ).

Секоја година снегот им носи нова радост и мештаните и посетителите на Shikotsu  во Chitose, Јапонија . Секоја година  од 27.1 до 14.2 е отворен Фестивалот на лед традицај стара повеќе од 20о години. Скулптурите се вистинско ремек дело на природата. Имено само природата може да формира скулптури какви што човекот не може ни да замисли да ги направи. Само 10 проценти од сите скулптури се на направени од мештаните на  Shikotsu , се друго е од моќната рака на мајката природа.

Овој фестивал годишно го посетуваат на 200.000 посетители ширум светот.

 

 

Напиши коментар