Убавина

Шминка за црнокоси

Жените често губат премногу време за шминкање, и често ефектот не оној неочекуваниот. Во желбата да е скријат недостатоците се прават премногу грешки… коректорот се става пред да се нанесе течна пудра, наместо со мало сунѓерче, пудрата се нанесува со прсти или четка и многу многу други…

Немојте да штедите на шминка, а посебно на маскара, сенки, алајнер, затоа што производоте со лош квалитет не го даваат посакуваниот ефект.

Ако имате темна коса и очи, користете жолтеникава нијанса на пудра и руменило во розова боја, боја на корал или боја на праска. Кога сакате да ги нагласите очите, најдобро е да се одредите за „smokey eyes“ стилот на шминкање, затоа што на тој начин се истакнува длабочината на очите, а тоа е она што е потребно кај црните жени. Кога се усните во прашање на црните жени најдобро им прилегаат тоновите на цреша, црвените јаки нијанси и бордо нијанси – но само доколку очите не се нагласени.

Доколку очите се акцентираат тогаш одберете понежни нијанси на розова боја.

Напиши коментар