Art & Crafts

Што се може да направи водката?

Дали сте знаеле дека водката може да ја употребите и во домаќинството?

Со водката може да ги отстраните тврдоглавите лепенки.

Од водката бегаат инсектите, па затоа попрскајте ги критичните места од каде инсектите влегуваат во вашиот дом.

За цвеќето да биде подолго време свежо, во вазната ставете неколку капки водка и еден прстофат шеќер. Тоа правете го секогаш кога ја менувате водата на цвеќето. Цветот ќе биде свеж подолго од ообичаено.

Од водката луѓето стануваат велели и полетни, па така и косата. Затоа ставете неколку капки во шампонот. Тоа ќе и даде волимен на косата, а исто така ќе ја отстрани полесно маснотијата од косата.

За блескав дом, чистете со водка.

Мирисот од мувла решете го со водка.

Напиши коментар