Art & Crafts

Смеењето не е шала!… Смеењето е сериозна работа!

Смеењето е вроден и природен начин за постигнување конекција, јаснотија, здравје, хармонија и леснотија во ребалансирањето на хемикалиите на тензијата, стресот и болката. И сето тоа додека се забавувате. Малку луѓе знаат дека смеењето е добар лек, но многу луѓе не сфаќаат дека смеењето всушност е многу моќна алатка за трансформација.

Што смеењето прави за Вас?

–      Прави да се чувствувате подобро.

–      Го зголемува капацитетот на мозокот.

–      Ве разубавува

–      Ви помага да одредите што е важно.

–      Ви помага да оздравите, да бидете здрави и да останете здрави.

–      Ви го разубавува животот.

–      Гради успех.

–      Во помага полесно да се соочите со стравот.

–      Го изградува Вашиот карактер

–      Ве прави среќни.

–      Ви помага полесно да ја поднесете болката.

Моќта на смеењето…

Истражувањата несомнено ја изненадија медицинската јавност не само поради физичките бенефити кои произлегуваат од смеењето, туку тоа се покажало и како емоционални бенефити во бизнисот и тимската работа. Но она што најмногу изненадило е лековитата моќ на смеењето. Се чини дека смеењето ја ослободува блокираната енергија, овозможувајќи ни истата да ја насочиме кон позитивни цели.

Смеењето исто така се користи за да ги размениме и наши искуства. Кога некој ќе се насмее на својата ситуација, неговото искуство добива друга димензија.

Една од причините зошто е тешко да се поверува сека смеењето може да биде толку моќно е тоа што постојат бројни заблуди околу смеењето. Една од најчестите заблуди е тоа што се верува дека треба да се смееме само кога нешто е смешно. Истражувањата покажуваат дека само 1 од 5 случаи на смеење вклучува хумор. На пример бебињата се смеат иако не гледаат комедии, а малите деца се смеат од 300 до 400 пати на ден.

Најдете ја вашата причина и смејте се …

1 Коментар

Напиши коментар