Здраво тело

Со црн бибер против маснотии во крвта!

Овој моќен зачин кој одлично го збогатува вкусот на храната е исто толку моќен кога станува збор за здравјето. Тој има состојка – пиперин, која е задолжена за карактеристичниот вкус на овој зачин.

Пиперинот исто така го спречува создавањето на масните ќелии, а истражувањата потврдија дека пиперинот го намалува нивото на масти во крвта. Овој зачин на Истокот се користи за лечење на стомачни пореметувања, ги лекуваат болките и воспаленијата.

Напиши коментар