Art & Crafts

Со зумба се губат најмногу калории !!!

Зумбата се темели на филозофијата на тренирање во интервали и системот на атлетско тренирање, кој комбинира кратки периоди на интензивна активност со периоди на слаба активност.

Всушност со ваквиот принцип на вежбање, Вашето тело е приморано на поголема активност отколку со вежбите со изедначено темпо. На пример 15 минути зумба е еднакво на 45 минутно возење на велосипед.

Зумбата во неколку последни последователни години стана голем хит помеѓу жените. Зумбата комбинира игра и фитнес врз основа на латино музика, а со самото тоа преставува вистинска забава и корисна телесна активност на која се помалку припаднички на понежниот пол можат да и одолеат.

Според многумина зумбата е вистинскиот избор за супер тело и одличен начин како најздраво и најпаметно да се изгубат вишокот на калории…

За да се потврди тој факт мора да се споредат неколку други едночасовни активности со едночасовна зумба активност…

Хип хоп

Помеѓу 370 и 500 калории на час.

Салса

Околу 400 калории на час

Балет

Од 380 до 450 калории на час

Свинг

Помеѓу 300 и 500 калории на час

Зумба

Помеѓу 600 и 800 калории на час

Зумбата не е само трошење калории таа нуди многу повеќе…

Го подобрува кардиоваскуларното здравје

Најлесно ги согорува килограмите

Ја подобрува координицијата

Го подобрува расположението

Го намалува стресот

Го ослободува телото од штетните токсини

Напиши коментар