Керозин

Soleil Anadi

Италијанско-американските влијанија се распространети во светот во кој живееме денес, а авто-индустријата е само еден пример за тоа. Во својата долга и позната историја, авто индустријата произведува голем број на автомобили кои ги делат двата американски и италијански сегменти.

Изграден од Soleil Motors, Anadi е, всушност финалната верзија на автомобилот кој беше три години во процес на изработка. Првично концептуализиран од Угур Сахин како концепт студија на Corvette Z03 назад во 2008-та година, проектот доби некои повлекување една година подоцна, кога дизајнерот започна соработка со компанијата за тјунирање Mallett Cars, за производството на уникатен супер-автомобил базиран на Corvette. По неколку години натамошен развој, автомобилот, сега крстен како Anadi, е со план да биде претставен на еден од најпрестижните авто саеми во светот, Top Marques во Монако.

Дизајнот на автомобилот помина низ доста промени по првото рендерирање. Некои од најзабележителните е поагресивен задник во споредба со коцкастиот стил на задникот на Corvette кој беше дел од првите два дизајни. Од друга страна, предниот дел на Anadi е почист и поостар, односно го имплементира тнр. ајкула дизајн на последните верзии.

Напиши коментар