Здраво тело

Сончогледови семки за здрав и младешки изглед

Семките на сончогледот софржат многу хранливи состојки.

Во 30 гр семки има 37% од дневната препишана доза на витаминот Е, еден од поглавните антиоксиданти кои му се потребни на организмот за правилно функционирање. Овие антиоксиданти ефикасно ги елиминираат слободните радикали и го спречуваат стареењето.

Затоа спречете го стареењето на кожата со сончоглед, и заменете го чипсот и сите останати грицки со овие здрави семки. Освен тоа, маслата кои ги содржат овие семки се одлични за забрзување на метаболизмот.

Напиши коментар