Prison brake

Соња Ганди – моќна жена за почит

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Соња Ганди

Соња Ганди (64 години) беше едногласно избрана за Претседател на Конгресната партија на Индија четврти пат по ред, што ја прави претседателот на партијата со најдолг стаж во историјата на таа земја. Родена во Италија, но нејзината врска со Индија започна во 1968 година кога се омажи со Раџива Ганди, наследник на Нехру-Ганди политичката династија. Две децении подоцна, Соња имаше улога на тивка жена на претседател се до убиства на нејзиниот сопруг во 1998 година, која ја прифати улогата на лидер. Инаку Соња Ганди е страствен обожавател на уметноста и има диплома од ликовна академија.

Напиши коментар