Sweet Home

Современ стил на уредување во домот

Современиот стил на уредување се одликува со стерилност, односно минимално присуство на повеќе бои и акцентирање само на основните елементи или неопходните во домот, без излишни украси и декорации. Се тежнее просторот да биде колку што може по голем и минимално пополнет. Најчесто постои една основа боја, можеби и уште една контрастна, а се останато е во нијансите на истите тие бои. Собата ја губи класичната форма и преминува во асиметрични облици со сосема различни пропорции.

 

1 Коментар

  1. Mnogu mi se dopagjaat vasite sodrzini za mojot dom i moram mnogu da ve pofalam, odlicen izbor! 🙂 Megjutoa jas licno (kako arhitekt) misalm deka lugjeto sakaat da vidat i nesto drugo pokraj eneterier, pa odlicno bi bilo za vasiot sajt da go podnovite i so nekoi ostanati sodrzini osven domasniot prostor (iako rubrikava e nameneta za toa)
    Pozdav i mnogu uspeh :))

Одговори на ema Откажи одговор