Убавина

Светнете ја кожата со пилинг од млеко и сол

Припремете ја кожата за сонце, а за тоа најмногу може да ви помогне пилингот. Кожата има својство самата да се регенерира, обновува но понекогаш треба да и помогнеме во тој процес.

На природен начин исчистете ги порите, кои доколку не се навистина исчистени може да предизвикаат појава на акни.

Еве еден едноставен рецепт за природен пилинг: измешајте 3 дл полномасно млеко со 3 лажици сол. Со оваа смеса масирајте го целото тели и лицето. Оставете малку нека навлезат состојките во порите. Потоа влезете под туш и уживајте во топлата вода.

Напиши коментар