Prison brake

Светото езеро Панк Покхари

Највисоките езера во светот

4. Панк Покхара, Непал (5.494 метри надморска височина)

Меѓу високите планински врвови во националниот парк Макалу-Барун се наоѓаат пет свети езера на Непал.

Сместено на слабо фреквентен пат на околу 6 километри источно од Ама Даблам во долината Арун на надморска височина од 5.494 метри, Панк Покхари е езеро што е многу често посетувано од страна на хинду-верници.

Напиши коментар