Здраво тело

Тајната за лимонот која љубоморно се чуваше!

Пробајте го ова: исцедете половина лимон, разредете го со пола литар млака вода и пијте. Припременото го алкализира телото – супер е.

Лимонот (Citrus) е чудесен производ кој ги уништува клетките на ракот. Посилен е десет илјади пати од хемотерапијата.

Зошто ние го дознаваме ова дури сега?

Бидејќи постојат заинтересирани за производство на синтетичка верзија во лаборатории која ќе им донесе огромни профити.

Сега може да му помогнете на пријателот да го известите дека сок од лимон е корисен за спречување на болеста. Неговиот вкус е убав и не ги создава оние страшни последици, како што се од хемотерапија.

Ако можеш, засади дрво од лимон на терасата или во градината. Колку луѓе умираат а љубоморно се чува оваа тајна, за да не бидат погодени од мултимилионерите на големите компании. Како што знаете, стеблото на лимоновото дрво е ниско, не зазема многу простор и е познато е по своите разнолики плодови. Можете да го консумирате лимонот на различни начини: може да се јаде овошјето, да се цеди и да се прават најразлични пијалоци и колачи.

Му се припишуваат најразлични својства, но најдобар ефект има на цисти и тумори. Оваа билка е докажан лек против сите видови на рак.

Исто така се смета и дека тој е антимикробен агенс на широк спектар против бактериски инфекции и габички, дека е ефективен против интерните паразити во цревата, за регулирање на многу висок крвен притисок и нервни пореметувања, и дека има  антидепресивен ефект.

Изворот на оваа информација е фасцинантен: доаѓа од еден од најголемите производители на лекови во светот, кој тврди дека после повеќе од 20 години работа во лабораторија од 1970 год. утврдиле дека лимонот ги уништува клетките на ракот кај дванаесет видови на рак, вклучувајќи рак на дебелото црево, дојката, на простатата, белите дробови и панкреасот.

Состојките на ова растение покажуваат дека влијаат 10.000 пати подобри од Adiamicina, хемотераписките лекови за забавување на растот на клетките на ракот. Она што е уште повеќе изненадува е дека лимон ги уништува клетките на ракот, а не влијае на здравите клетки.

3 Коментари

    • На почетокот од текстот ви пишува како се приготвува, а количината не е важна, пијте колку што можете нема штета

  1. Kolku sto jas znam nemoze da pieme mnogu kolicini zosto premnogu kolicini na vitamin C (limonot go sodrzi ovoj tip na vitamin) ke predizvika povrakanje. Zatoa najdobro e 1-2 casi ceden sok od limon.

Напиши коментар