Motherhood

Татковците помалку изневеруваат

Научниците направија едно истражување со кое докажаа дека татковците изневеруваат помалку во однос на останатите мажи кои немаат деца. Фактот дека ќе имаат или имаат новороденче предизвикува пад на нивото на тестостерон, што ја намалува желбата за изневерување. Тие стануваат многу позаинтересирани за семејството отколку за сексот.

Но, ова не е трајно. Тоа трае во првите години. Потоа нивото на хормонот се регулира, па ако навиките за изневерување ги имало многу веројатно е дека ќе се повторат.

Напиши коментар