Дестинации

Тибет: Хотел на 4000 метри надморска висина

Potala Palace во градот Ласа се наоѓа на 3800 метри надморска висина и своевремено го претставувал главниот будистички храм Далај Ламa, се до 1959 година. Од тогаш е префрлен во Дарамшал во Индија. Сега овој објект е претворен во луксузен хотел кој го има задржано традиционалниот изглед.

 

Напиши коментар