Здраво тело

Тие се најголемите борци против целулит

Брокули, риба, ананас и круши… тоа не е само здрава храна, туку и големи борци против најтврдокорниот целулит.

Оваа храна содржи голема количина на алфа липочна киселина која помага во спречување, стврднување и распаѓање на колагенот, а исто така е и добар извор на селен и калциум.

Ако имате проблем со целулитот јадете и многу грејпфрут, лимон и мандарини.

Рибата освен тоа што е добра за видот, исто така е добра и за убавината. Лососот особено е богат со протеини и минерали кои се големи борци на целулитот.

Напиши коментар