Art & Crafts

Украсете го домот со блескави ѕвездички

Блескави орнаменти во форма на ѕвездички со кои можете да ја украсите не само елката но и целата куќа – тоа ни го нуди прекрасната Марта Стјуард во својот сајт за празниците.

Што ви е потребно:

Дебел картон,

Шаблони за ѕвезди кои ќе ги најдете подолу во статијата,

Скалпел,

Лепило,

Четка за цртање,

Светки,

Начинот на работа е многу едноставен – најпрво исечете ги формите што претходно сте ги нацртале со помош на шаблонот врз картонот. Целата ѕвезда се мачка со лепило и се посипува од сите страни со светки. Посипете неколку пати за да не остане празен простор. Оставете да се исуши.

 

Напиши коментар