Дестинации

Уживајте во убавината на англиските градини

Леонардсли е една од најголемите градини во Англија и безспорно се наоѓа на челно место среде најубавите места во државата. Не само цвеќината се атракција во оваа градина, уште од нејзиното создавање нејзини жители се колонија од кенгури – валаби. Други претставници на животинскиот свет се газели, разни птици и егзотичниот црн лебед. Исто така овој парк поседува ретка колекција на викторијански автомобили од времето 1883 – 1900 година. Но за жал оваа градина веќе не е отверена за посетители, бидејќи во 2010 година е продадена на меѓународен бизнисмен кој ги затвара вратите на овој парк само за приватна употреба.

 

Напиши коментар