Art & Crafts

Вашата стара маица може да изгледа вака!

Еве уште една одлична идеја како да го збогатите својот гардеробер со трансформирани и уникатни парчиња облека што сами ќе ги направите од она што веќе го поседувате. Во оваа рубрика има богата архива каде ќе најдете вакви слични идеи кои се надеваме ќе го привлечат вашето внимание и ќе бидат полезни.

Денес ќе ви покажам што можете да направите од најобична памучна маичка. Се што ви треба е да изберете чипка по ваш вкус, ластик за ракавите и долниот раб од маичката како и машина за шиење.

Погледнете како изгледа новиот производ после трансформацијата:

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

А вака изгледа процесот на работа:

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

обележете како ќе изгледа новиот отвор на блузата за да знаете каде да сечете. Отприлика тоа би било по 6 см од двете страни, но сепак е најдобро да измерите на лице место во зависност од вашата фигура и конфекцискиот број…

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

се поставува чипката и се шие…

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

во ракавите се протнува ластик за да го добиете новиот модерен изглед на блузата…ластик се поставува и на долниот раб од маицата за да изгледа вака:

Fashion DIY: spice up a gray t-shirt with puff sleeves and braid

 

 

 

Напиши коментар