Дестинации

Виенскиот леден сон – најголемото ледено лизгалиште во светот

Австриската престолнина и оваа зима нуди многу спектакуларни доживувања. Една од најголемите атракции во годините наназад е големиот ледено лизгалиште.

Имено плоштадот пред градското собрание секоја година се претвора во зимска бајка која почнува од 20 јануари и трае до 4 март. Нејзината големина е импресивна, оваа година ќе биде најголемато ледено лизгалиште некогаш направено од човекот. Ќе се простира на неверојатни 7500 метри квадратни.

Оваа манифестација годишно ја посетуваат над 500.000 љубители на зимските волшебства…

Зошто вие да не бидете едни од кои ќе уживаат во уникатната убавина!!!

Напиши коментар