Sweet Home

Викендичката на Pierre Cardin

На почетокот на осумдесетите, модниот дизајнер Pierre Cardin одлучил да си купи летна викендичка во Кан. Франција.  Додека барал, наишол на една градежна локација на архитектот Antti Lovag кој дизајнирал несекојдневен објект за еден француски индустријалец. Но францускиот индустријалец не го дочекал крајот на изградбата, па затоа Pierre Cardin го убедил архитектот да ја доврши за него. Така Pierre Cardin станал гордиот сопственик на оваа интересна и неверојатна викендичка во облик на меури.

Напиши коментар